Foodbloggerka Karotka.sk a jej recepty na zdravé, rýchle a chutné jedlá

Vitajte vo svete vôní a chutí, kde jedlo sa stáva kulinárskym umením! V tomto milom rozhovore sme sa porozprávali s talentovanou foodbloggerkou Majkou Zacharovou alias @karotka.sk, ktorá je mama na materskej a má foodblog, kde prezentuje zdravé, chutné a rýchle jedlá.

Jej blog je miestom, kde sa stretnete s nápaditými receptami a neodolateľnými fotografiami, ktoré vás prevedú kulinárskym dobrodružstvom. Rozhovor nám priblíži, čo ju inšpiruje, ako sa jej podarilo vytvoriť jedinečný priestor na blogu a čo by poradila všetkým, ktorí sa chcú zdokonaliť vo varení. Príjemné čítanie 🙂

Ako sa stalo, že si začala blogovať o jedle? Čo ťa k tomu viedlo?

Od malička som veľmi rada piekla aj varila. Moja mamina k tomu nikdy nemala vzťah a nechápala, čo ma na tom baví. Pre mňa to bol však relax a radosť z dobrého jedla.

No a k blogovaniu ako takému som sa dostala prostredníctvom môjho, teraz už manžela, Lukáša. Keď videl, že ma to v kuchyni baví, napadlo mu, či si nechcem založiť blog, kde by som recepty spolu s fotografiami zverejňovala. On sám sa v tom čase venoval fotografii, takže mi poskytol celú svoju techniku, vďaka ktorej som sa do toho mohla pustiť naplno a zmeniť tak koníček na prácu.

Ako zvládaš skĺbiť blog a tvorbu s rodinným životom?

Úprimne, skĺbiť rodinu s blogovaním, tvorbou na instagrame a domácnosťou je čoraz náročnejšie a niekedy to aj nezvládam:) Človek by neveril, koľko hodín práce sa ukrýva za zrealizovaním jedného receptu a keďže času pri deťoch cez deň nie je nazvyš, je to občas náročné celé skĺbiť. Rodina je pre mňa však prioritou, takže na blogu pracujem najmä po večeroch či cez víkendy.

Kde hľadáš inšpiráciu na recepty?

Veľa receptov vzniká úplne spontánne, napríklad po návšteve u priateľov či rodiny. Už viackrát sa mi stalo, že som u niekoho niečo ochutnala a tak mi to chutilo, že som to musela vyskúšať aj doma a recept sa v upravenej verzii dostal až na blog. Studnicou inšpirácií je pre mňa tiež Pinterest či samotný Instagram.

Ako sa tvoje jedlá a recepty vyvíjajú so zreteľom na rodinné potreby? Ktoré recepty sú tie naj u vás doma?

Mám šťastie, že žiaden člen našej rodiny nie je vyberavý a aj deti zjedia takmer všetko. My s manželom máme veľmi radi rôzne druhy šalátov a nejako prirodzene k nim inklinujú aj naše deti, z čoho sa veľmi teším. Medzi najobľúbenejšie jedlá detí však patria klasiky v podobe mäska s ryžou a kukuricou. Paradoxne so sladkými jedlami, ako sú napríklad ryžový nákyp či žemľovka, by ste u nich vôbec nezabodovali 😀

Ktoré jedlo/surovinu nemusíš a čoho sa nevieš nabažiť?

Ja osobne by som nezjedla držky a nie som ani veľkým fanúšikom surovej slaniny či klobásy. Milujem ovocie všetkého druhu a medzi moje obľúbené jedlá jednoznačne patria palacinky a grilovaný losos.

Máš životné krédo, ktorým sa riadiš?

Životné krédo ako také nemám. Keď sa však zamyslím nad životnou fázou, v ktorej sa nachádzam, povedala by som že moje krédo je:

…robiť všetko pre to, aby som bola čo najlepšou manželkou a mamou pre moje deti.

Aké rady by si mala pre mamy, ktoré sa chcú angažovať v blogovaní?

V prvom rade by som im poradila, aby vopred rátali s tým, že im to zaberie kvantum času, ktoré je za blogovaním a zvážili, či im to za to stojí. Ak áno, nech idú do toho.

Ja som najmä zo začiatku blogu venovala takmer všetok voľný čas a trvalo roky, kým som sa prepracovala tam, kde som teraz. Tiež by som im poradila vopred si stanoviť priority a tých sa aj napriek tlaku sociálnych sieti držať – u mňa to znamená, že ak som teraz mama, deti nesmú ísť na druhú koľaj len preto, že by si to pýtalo čerstvý príspevok na Instagram. 

Čo by si pripravila priateľom na nedeľný brunch u teba doma?

Naše obľúbené lievance z cottage cheese-u, ovocný šalát, špenátový quiche so šalátom a k tomu pomarančový džús a kvalitnú kávičku.

Napíš nám 7 ingrediencií, bez ktorých by si nemohla fungovať.

Káva, soľ, vajíčka, cibuľa, maslo, mäso, mlieko…

Čo by si poradila všetkým, ktorí sa chcú zdokonaliť vo varení?

Začala by som nájdením receptu na Google či Instagrame, ktorý ich zaujme a skúšať ho toľko krát, kým nebudú s výsledkom úplne spokojní. Následne postupne opúšťať recepty a začať experimentovať podľa vlastnej fantázie a intuície.

Čo ty na to?

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená.

Start typing and press Enter to search